Improve Median neljä vinkkiä mainonnan optimointiin

Syksyn saapuessa on oiva hetki tarkastella verkkosivustosi mainospaikkojen tehokkuutta. Julkaisijana voit varmistaa, että mainokset toimivat parhaalla mahdollisella tavalla ja tuottavat optimaalisesti.

Improve Media tarjoaa sinulle neljä vinkkiä, jotka auttavat optimoimaan mainospaikkasi syksyn sesonkiin.

1. Mainospaikkojen sijoitus 

Mainospaikkojen sijoittelulla on tärkeä rooli mainonnan tehokkuudessa. Huolellisesti harkittu sijoittaminen parantaa mainosten näkyvyyttä ja lisää klikkausprosenttia. Sekä näkyvyys ja klikkausprosentti ovat mainostajalle tärkeitä avainlukuja. Lähtökohtana voi pitää sitä että mainokset kannattaa sijoittaa sinne missä sivuston käyttäjät pysähtyvät tutkimaan sisältöä.

Siirtämällä paraatimainos hakukentän yläpuolelta sen alapuolelle kasvatti viewabilityä 30 prosenttiyksikköä. Pienillä muutoksilla voi olla suuri vaikutus!

2. Viewability

Yksi keskeinen tekijä, joka vaikuttaa mainosten tehokkuuteen ja ostovoimaan, on mainosten näkyvyysaste eli viewability. Viewabilitylla mitataan kuinka suuri osa mainoksesta on näkyvissä käyttäjälle ilman sivun vierittämistä. Parhaat tulokset saavutetaan, kun mainospaikat on sijoitettu käyttäjälähtöisesti.

Viewability-tasoa seurataan prosenttiyksikköinä, mitä lähempänä viewability on 100%, sitä parempi. Tyydyttävä viewability-taso liikkuu noin 70% ja ylöspäin, mainostajat tavoittelevat usein tätäkin korkeampia lukuja. 

Voit myös itse tarkistaa omien mainospaikkojesi viewabilityn (In View %) kätevästi Improve Median tarjoaman raportointityökalun avulla. Jos et ole vielä hyödyntänyt raportointityökaluamme, voit ottaa sen käyttöösi lähettämällä yhteyshenkilöidesi sähköpostiosoitteet meille osoitteeseen: publishers@improvemedia.fi

3. Ads.txt 

Ads.txt varmistaa, että mainokset näkyvät ja myydään vain oikeutetuilla ja valtuutetuilla myyjillä. Ads-lyhenne tulee sanoista Authorized digital seller. Pitämällä Ads.txt:n ajan tasalla, varmistat mainosnäkyvyyden, läpinäkyvyyden ja luottamuksen mainoskaupassa.

Löydät tuoreimmat Ads.txt tiedot osoitteesta https://improvemedia.fi/ads-txt/ ja aiheesta voi kysyä suoraan Improve Median julkaisijatuesta publishers@improvemedia.fi.

4. Muutokset ja yhteistyö

Vaikka me Improve Medialla seuraamme verkostomme sivustoja aktiivisesti, on julkaisijalla paras kuva siitä mitä sivustolla oikeasti tapahtuu. Tästä syystä sivustoa koskevista muutoksista on hyvä ilmoittaa myös suoraan Improve Medialle. Jos suunnittelet sivustolle uudistuksia tai muita muutoksia, suosittelemme olemaan meihin yhteydessä hyvissä ajoin.

Improve Media auttaa

Jos kaipaat lisäneuvoja tai haluat keskustella siitä, miten yllä mainitut vinkit voidaan parhaiten sovittaa juuri sinun sivustoosi, Improve Median asiantuntijat ovat valmiina auttamaan.